7 tipov, ako na antioxidanty v strave
Ich pravidelné užívanie bojuje proti tvoreniu rakovinotvorných buniek v tele, detoxikuje organizmus a pomáha telu v boji proti civilizačným chorobám. Majú viaceré priaznivé účinky pre naše zdravie a imunitu. Poradíme, ako ich môžete v dostatočnom množstve denne príjimať v strave.
Ako prijímať antioxidanty v strave každý deň
- Estragón/Palina dračia: zamiešajte do praženice a máte výborné raňajky.
- Oregano: pridajte do paradajkovej omáčky k cestovinám alebo do kuracích pŕs marinovaných v omáčke. Použiteľné pre vôňu do rôznych mäsitých jedál.
- Klinčeky: pridajte k popučeným sladkým zemiakom spolu s tekvicovými semiačkami.
.
- Škorica: vhodná do otrúb, vločiek, jogurtu, mliečnej kaše, jablkového pyré.
- Tymian: vhodný k pomarančovým plátkom s čiernym korením a olivovým olejom.
- Šalvia lekárska: ideálna do kukuričného chleba alebo mäsových plniek.
- Kurkuma: do šalátu, v kombinácii s cícerom alebo čiernymi ríbezľami.
Ideálne dávkovanie je na úrovni polovice alebo celej lyžičky spomenutých prísad. Tieto antioxidanty pri uvedenom množstve je najlepšie konzumovať denne. Nezabúdajte na to, že majú viaceré priaznivé účinky pre naše zdravie a imunitu.